60 jídelníček podle Ing.Petra Havlíčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY - chuť a vůle :o) 
 
1.den: 
Snídaně: 
• 100ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
• 65 g, Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g 
• 40 g Drubeţí šunka, 92-96% masa 
• Moţnost přidat trochu čerstvé zeleniny 
Dopolední svačina: 
• 200 g, Pomeranč 
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
• Moţnost sníst odděleně během dopoledne 
Oběd: 
• 120 g, Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků ), Moţnost ochutit oblíbeným kořením 
• 5 plátků Knackebrot 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
Odpolední svačina: 
• 35 g, Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru 
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
Večeře: 
• 90 g, Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku 
• 37 g, Rýţe natural, Mnoţství před uvařením - nerozvařit 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
Večeře II.: 
• 180 g. Mrkev čerstvá 
 
 
 
 
2.den: 
Snídaně: 
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
• 4 plátky Knackebrot 
• 60 g, Tvarohový sýr cottage, 4 - 5% tuků 
• Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
Dopolední svačina: 
• 90 g, banán (1 malý kus) 
• 150 ml, Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
• Moţno sníst odděleně během dopoledne 
Oběd: 
• 80 g, Losos-filet bez kůţe, Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu bez tuků 
• 230 g, Brambory, Uvařit ve slupce 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat jednu lţičku panenského oleje 
Odpolední svačina: 
• 30 g, Musli sušenky 
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
• Moţno sníst odděleně během odpoledne 
Večeře: 
• 180 g, Tofu natural, Nakrájet na kostičky, smíchat s krájenou zeleninou 
• 100 g, Chléb hrubozrnný - "Fitness", Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
Večeře II.: 
• 130 g, Grep růţový, Zbytek grepu zabalte do potravinové folie, uloţte do chladné zóny v lednici a snězte další den ke 
svačině 
  
 
3.den: 
Snídaně: 
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
• 2 plátky, Toastový chléb - hrubozrnný 
• 15 g, Sýr tvrdý, (10% tuků), Tj. cca 20% tuků v sušině 
• 20 g, Drůbeţí šunka, 92-96% masa 
• Moţnost připravit jako toast a přidat trochu čerstvé zeleniny 
Dopolední svačina: 
• 210 g, Grep růţový, Zbytek z předchozího večera 
• 150 ml, Mléko acidofilní, neochucené, Cca 1,5% tuků 
• Moţnost sníst odděleně během dopoledne 
Oběd: 
• 70 g, Kuřecí prsa, Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu, bez tuků 
• 43 g, Rýţe dlouhozrnná - basmati, Mnoţství před uvařením - nerozvařit!! 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského leje 
Odpolední svačina: 
• 3 plátky Knackebrot, lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem - cca 7g 
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, CCa 1,5% tuků 
• Moţnost sníst odděleně během odpoledne 
Večeře: 
• 130 g, Tuňák, konzervovaný v solném roztoku, (tj. ve vlastní šťávě), Mnoţství okapaného masa 
• 44 g, Těstoviny celozrnné, Mnoţství před uvařením - připravit al´dente 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje 
Večeře II.: 
• 125 g, Pomeranč 
 
 
 
4. den: 
Snídaně: 
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
• 1 ks, Rohlík vícezrnný, celozrnný - cornspitz, 1 ks= 60 g 
• 60 g, Sýr tvarohový - cottage, 4 - 5% tuků 
• Moţnost přidat trochu čerstvé zaleniny 
Dopolední svačina 
• 160 g, jablko 
• 150 ml, Jogurt nízkotučný - neochucený, Cca 1,5% tuků 
• Moţnost sníst odděleně během dopoledne 
Oběd: 
• 135g, Masová náhraţka z vaječných bílků, Obchodní značka "Šmakoun" - upravuje se jako kuřecí prsa - bez tuků 
• 43 g, Rýţe dlouhorznná - basmati, Mnoţství před uvařením - nerozvařit!! 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje 
Odpolední svačina: 
• 1 ks, Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g 
• 200 ml, Jogurtové mléko - neochucené, Cca 1,5% tuků 
• Moţnost sníst odděleně během odpoledne 
Večeře: 
• 120 g, Treska - filet bez kůţe, Okořenit dle chuti, připravit upečením na zelenině 
• 180 g, Brambory, Uvařit ve slupce, nerozvařit 
• 200 g, Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského oleje 
Večeře II. 
• 180 g, Mrkev čerstvá 
 
 
 
5.den: 
Snídaně: 
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
• 4 plátky Knackebrot, Lehce potřít nízkotučným (10%), smetanovým sýrem cca 10 g 
• 20 g Drůbeţí šunka 92-96% masa 
• ½ Vajíčko vařené na tvrdo, Druhou půlku si nechejte k obědu • Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
Dopolední svačina: 
• 1 ks Banán, Menší kus 
• 150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, Cca 1,5% tuků 
• Moţno sníst odděleně během dopoledne 
Oběd: 
• 75 g Čočka, Mnoţství v suchém stavu při vaření čočku nerozvařit 
• ½ Vajíčko uvařené natvrdo, Druhá polovina od snídaně 
• Do uvařené čočky přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
Odpolední svačina: 
• 2,5 plátku Pufovaný chléb, vícezrnný, Obsah vlákniny cca 10% 
• 150 ml Jogurt bílý, Cca 3% tuků 
Večeře: 
• 100 g Pangasius - filety Okořenit dle chuti, připravit upečením v troubě na troše zeleniny, bez tuku 
• 37 g Rýţe natural, Mnoţství před uvařením - nerozvařit 
• 200 g Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje, rýţi je moţné trochu "zakapat" sójovou omáčkou 
Večeře II.: 
• 180 g Mrkev čerstvá 
 
 
 
6.den: 
Snídaně: 
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
• 45 g Musli ovocné Nepraţené !! 
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuku je moţné pouţít i klasické mléko (musli je moţné v mléce lehce povařit a 
vyrobit ovesnou kaši) 
Dopolední svačina: 
• 1 ks Jablko, 1 malý kus 
• 1 ks Kiwi Cca 1,5% tuků 
• Moţno sníst odděleně během dopoledne 
Oběd: 
• 100 g Hovězí kýta nebo svíčková Velmi libová nejlépe uvařit, moţno přidat 2 lţičky hořčice 
• 230 g Brambory, Uvařit ve slupce 
• 200 g Čerstvá zelenina, Můţe být i dušená 
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
Odpolední svačina: 
• 3 plátky Knackebrot, Moţno natřít trochou nízkotučné Lučiny 
• 150 ml Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
• Moţno sníst odděleně během odpoledne 
Večeře: 
• 80 g Tofu natural 
• 25 g Tvrdý sýr 10% 20% tuků v sušině 
• 30 g Šunka drůbeţí 92-96% masa 
• 100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody 
• 200 g Čerstvá zelenina 
• Tofu, šunku a sýr nakrájet na kostičky, smíchat s čerstvou zeleninou připravit jako salát přidat dresink z bylinek, 
balsamico octa a 1 lţičky olivového oleje 
Večeře II.: 
• 90 g Ananas čerstvý 
 
 
 
7.den, : 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
1 ks Rohlík celozrnný 1 ks = 60 g 
40 g Mozzarella 
1 ks Rajče 
Moţno připravit jako caprese 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
120 g Hroznové víno 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
70 g Kuřecí prsa Připravit na grilu s oblíbeným kořením 43 g Rýţe dlouhozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu - nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
30 g Celozrnné sušenky z ovesných vloček 
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků 
 
VEČEŘE 
170 g Maso z bílků (šmakoun) Upravuje se jako kuřecí prsa 
38 g Pohanka celozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu - nerozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
200 g Paprika červená, masitá - sladká 
 
 
 
8.den,: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
50 ml Jogurtové mléko Probiotická kultura vypít společně s tekutinami 
1 plátek Celozrnný chléb 1 plátek = cca 50 g 
namazat ½ lţičky másla + 1 lţičkou dţemu s vysokým podílem ovoce 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Grep růţový Malý ks 
150 ml Jogurt bílý nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
80 g Tuňák konzervovaný v solném nálevu Neboli ve vlastní šťávě, mnoţství masa je uvedeno v okapaném stavu 
50 g Těstoviny semolinové Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit 
10 g Tvrdý sýr nízkotučný 10% 20% tuků v sušině 
Těstoviny smíchat s okapaným tuňákem, strouhaným sýrem, jednou rovnou lţící kečupu (spíše dia) a 2 lţičkami 
olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g 
150 ml Jogurtové mléko neochucené Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během odpoledne 
VEČEŘE 
150 g Tvaroh nízkotučný (cca 1% tuků) Do tvarohu je moţno přidat paţitku, papriku, česnek, pepř, či jiné oblíbené koření 
a připravit jako pomazánku 
4 plátky Knackebrot 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku olivového oleje 
VEČEŘE II 
110 g Kiwi 
 
 
 
9.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
1 ks Cornspitz 1 ks % 60 g 
60 g Tvaroh nízkotučný Přidat sladkou papriku a lţičku nízkotučné lučiny, dochutit dle potřeby oblíbeným kořením 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
300 g Jahody čerstvé Menší kus 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
neboMoţno sníst odděleně během dopoledne vytvořit "jahody se smetanou" 
OBĚD 
100 g Tuňák ve vodném nálepu Mnoţství čistého masa bez nálevu 
45 g Těstoviny celozrnné Mnoţství v suchém stavu při vaření těstoviny nerozvařit 
Těstoviny smíchat s tuňákem a dušenou zeleninou (mrkev, hrášek, kukuřice) a přidat 2 lţičky olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
3 plátky Knackebrot Lehce potřít nízkotučnou lučinou 
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
VEČEŘE 50 g Šunka drůbeţí 96% masa 
80 g Cottage Max 4 % tuků, moţno ochutit paţitkou, petrţelkou, 
65 g Celozrnný chléb slunečnicový 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
150 g Červená paprika masitá 
 
 
 
 
10.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepraţené 
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
250 g Meloun vodní Prostě ten červený uvnitř 
OBĚD 
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez pouţití tuků 
230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
3 plátky Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g 
Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou 
150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
VEČEŘE 
170 g Šmakoun, Připravit na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez pouţití tuků 
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
110 g Jablko 1 menší kus 
 
 
 
 
11.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
2 plátky Toastový chléb hrubozrnný, Lehce opéct v toasteru 
30 g Cottage Max.4% tuků 
20 g Šunka drůbeţí 96% masa 
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
100 g Hroznové víno 
125 ml Jogurt bílý, sójový 
OBĚD 
½ ks Vejce, Vařené na tvrdo 
30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině 
40 g Tofu natural 
Dle chuti, Zelenina čerstvá 
80 g Celozrnné pečivo vícezrnné 
Připravit jako velký zeleninový salát, přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g 
200 ml Acidofilní mléko Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Krůtí prsa, Nakrájet na kostičky, připravit na teflonu společně s cibulkou, nakrájenými čerstvými rajčaty, kouskem 
papriky a oblíbeným kořením 
40 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
Trochu, Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
100 g Ananas čerstvý  
 
 
12.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
1 ks Rohlík, celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g 
60 g Mozzarella, Pokud moţno nízkotučná 
Optimálně přidat rajče 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Hrušky 
OBĚD 
70 g Fazole bílé, Den předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit 
oblíbeným kořením. 
1 plátek, Slunečnicový chléb 
Do fazolí přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g 
200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením 
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
200 g Mrkev 
 
 
 
 
13.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
65 g Chléb, celozrnný slunečnicový, Lehce natřít nízkotučnou lučinou 
40 g Šunka drůbeţí, 96% masa 
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Jablka 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
80 g Losos filet, Připravený na grilu 
200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce 
100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mírného změknutí 
Do fazolek přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
30 g Musli sušenky 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku 
44 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
130 g Pomeranč 
 
 
 
14.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
45 g Musli ovocné, nepraţené 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
60 g Kiwi, 1 menší kus 
120 Mandarinka, 1 velký kus 
OBĚD 
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením 45 g Rýţe celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou 
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Tvaroh měkký, nízkotučný, Max 2% tuků 
25 g Tvrdý sýr 10% tuků , (20% tuků v sušině) sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku moţno 
přidat česnek, cibuli, 
4 plátky Knackebrot 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
150 g Paprika červená, masitá 
 
 
 
 
15.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
100 g Chléb hrubozrnný Fitness, Lehoučce potřít nízkotučnou lučinou 
30 g Tvrdý sýr 10% ( 20% tuků v sušině) 
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
100 g Jablka 
130 g Mrkev, Připavit jako strouhaný jablečno-mrkvový salát 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
90 g Tuňák konzervovaný ve vodě, Mnoţství okapaného masa 
50 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství v suchém stavu před uvařením nerozvařit 
1 pol. Lţíce Kečup jemný, Vše smíchat dohromady 
Špetka, Sýr tvrdý 10% strouhaný, Sýrem lehce posypat těstoviny s tuňákem 
200 g Zelenina syrová 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
9 ks Raciolky, Bez jakékoli polevy 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Hovězí zadní, Vařené 
30 g Rýţe celozrnná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Dušená zelenina Mrkev, hrášek, květák 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Mango 
 
 
 
16.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
40 g Ovesné musli sušenky 
150 ml Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
300 g Jahody 
OBĚD 
170 g Šmakoun, Připravit na grilu jako kuřecí prsa bez tuků s oblíbeným kořením 
45 g Pohanka celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
3 plátky Knackebrot, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou 
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
120 g Treska filety bez kůţe, Upéct na alobalu se 2 lţícemi odkapaného sterilovaného celeru (rybu poloţit na celer) 
180 g Brambory rané, Uvařit ve slupce, nerozvařit 200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
100 g Nektarinka 
 
 
 
 
17.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
2 plátky Toastový chléb, hrubozrnný 
20 g Sýr tvrdý 10% tuků (20% tuků v sušině (cca 1 plátek)) 
10 g Šunka drůbeţí, 96% masa (cca 1 tenký plátek) 
Připravit jako zapečený toast. Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
35 g Meruňky sušené, Nesířené 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
45 g Čočka, Mnoţství v suchém stavu před uvařením. 
1 ks Vejce celé, Včetně ţloutku ! 
35 g Rohlík celozrnný, cornspitz, Prostě o kousek více, neţ polovinu 60 g rohlíku 
Trošku, Zelenina syrová 
Do uvařené čočky přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
30 g Lupínky obilné 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Krůtí prsa, Připravená na grilu bez pouţití tuků s oblíbeným kořením 
35 g Rýţe dlouhozrnná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Dušená zelenina - Mrkev, hrášek, květák 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Ananas čerstvý 
 
 
 
 
18.den: 
Je čas si od redukčního programu odpočinout a prosto: 
SNĚZTE SI, CO CHCETE 
ALE !!! 
Večeře uţ uţ nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká: 
VEČEŘE 
300 g, Zelenina čerstvá 
3 plátky, Knackebrot 
 
 
 
19.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
65 g Chléb celozrnný, pšenično-ţitný 
60 g Tvaroh měkký nízkotučný, Moţno ochutit oblíbeným kořením 
Moţno přidat trochu zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
200 g Pomeranč 
150 ml Kefírové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
135 g Šmakoun "maso" z bílků, Připravit bez pouţití tuků, jako kuřecí steak 
45 g Rýţe dlouhozrnná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g 
200 ml Jogurt neochucený, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 100 g Tuňák konzervovaný v solném nálevu 
40 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
10 g Tvrdý sýr 20% t.v.s. - strouhaný 10% tuků 
Trochu, Čerstvá zelenina 
Připravit jako klasické těstoviny s tuňákem. Přidat 1 lţičku panenského olivového oleje. Moţno přidat cca 2 čaj.lţičky 
kečupu. 
VEČEŘE II 
200 g Mrkev 
 
 
 
 
20.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
3 plátky Chléb pufovaný, vícezrnný (multigrain), Lehce potřít nízkotučnou lučinou 
40 g Šunka drůbeţí, 96% masa 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
170 g Nektarinka 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
100 g Treska filet bez kůţe, Připravená na grilu 
200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce 
100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mírného změknutí 
Do fazolek přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
3 plátky, Knackebrot 
150 g Jogurt bílý Cca 3% tuků 
VEČEŘE 
180 g Tofu přírodní, Nakrájet na kostičky s míchat se zeleninou 
100 g Chléb hrubozrnný ţitný (cca 1,5 plátku, 1 plátek = cca 63 g) takový ten těţký chléb, který vypadá jako tvárnice 
200 g Čerstvá zelenina 
Pouze zakapat malým mnoţstvím panenského olivového oleje nebo ho vůbec nepřidávat 
VEČEŘE II 
90 g Ananas čerstvý 
 
 
 
21.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
45 g Musli ovocné, nepraţené 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
120 g Hroznové víno 
OBĚD 
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením 
48 g Pohanka celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
2,5 plátky, Pufovaný chléb vícezrnný 
125 ml Jogurt sójový, neochucený 
VEČEŘE 
60 g Sýr tvarohový cottage Max 4% tuků 
50 g Šunka drůbeţí 96% masa 
4 plátky Knackebrot 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
100 g Kiwi 
 
 
 
 
22.den: SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
60 g Chléb hrubozrnný, Fitness Lehoučce potřít klasickým máslem 
1 lţička Dţem bez přídavku cukrů 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
300 g Jahody 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
½ ks Vejce 
50 g Šunka drůbeţí 96% masa 
20 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků 
30 g Avokádo 
200 g Zelenina syrová 
Vše nakrájet na kostičky a připravit jako zeleninový salát. Olivový olej nepřidávat. 
85 g Chléb celozrnný slunečnicový 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
9 ks Raciolky, Bez jakékoli polevy 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
65 g Čočka, Mnoţství v suchém stavu. Namočit ráno do čisté vody, před uvařením vodu slít, propláchnout a uvařit v čisté 
vodě. 
35 g Sýr tvrdý nízkotučný, 20% t.v.s. 10% tuků 
Do čočky přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
150 g Paprika červená, masitá 
 
 
 
23.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml čerstvé ovocné nebo ovocnozeleninové šťávy, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
2 plátky toastového chleba hrubozrnného 
20 g tvrdého nízkotučného sýra 20 % tuku v sušině, 10 % tuků 
10 g šunky drůbeţí 96% masa (cca 1 tenký plátek) 
Připravit jako zapečený toast. Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
160 g jablek 
150 ml bílého nízkotučného jogurtu cca 1,5% tuků 
OBĚD 
100 g Platýz filet bez kůţe, grilovaný bez pouţití tuků 
190 g brambory rané uvařit ve slupce 
Trochu - Zelenina dušená (karotka, hrášek, kukuřice) 
Zeleninu lehce zakapat panenským olivovým olejem 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
35 g Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukrů 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Krůtí prsa, Připravená na grilu bez pouţití tuků s oblíbeným kořením 
35 g Rýţe dlouhozrnná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Dušená zelenina Mrkev, hrášek, květák 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Mango 
 
 
 
 
24.den: 
Je čas si opět od redukčního programu odpočinout a proto: 
SNĚZTE SI, CO CHCETE :-) 
ALE !!! 
Večeře uţ uţ nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká: 
VEČEŘE 
300 g Zelenina čerstvá 
3 plátky, Knackebrot 
PROTOŢE SNÍTE VÍC, JE TŘEBA I VÍCE PÍT: 
2-3 l Tekutiny - Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje V neděli uţ opět pokračujeme dle plánu 
 
 
 
25.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
30 g Corn-flakes neslazné 
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
140 g Ananas čerstvý 
OBĚD 
100 g Maso králičí, Hřbet pečený na zelenině 
43 g Rýţe dlouhozrnná basmati, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
30 g Musli sušenky ovesné 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Tvaroh nízkotučný Cca 1% tuků 
30 g Šunka drůbeţí 96% masa 
Šunku nasekat najemno, smíchat s tvarohem a oblíbeným kořením a připravit jako pomazánku 
4 plátky Knackebrot 
Dle chuti Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
200 g Mrkev čerstvá 
 
 
 
26.den: 
Dnešní den bude opět jiný tvz. VITAL DAY. Jeho principem je konzumace "ţivých" potravin. Má o něco niţší 
energetickou hodnotu oproti běţnému dni, ale pouze o cca 10-15%. Jedná se o malý detox. 
SNÍDANĚ 
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
350-400 ml, Kefír nízkotučný Cca 1,5-2% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
200-250 g, Ananas čerstvý 
15 g, Oříšky a semínka Vlašské, lískové ořechy, slunečnicová, sezamová semínka 
OBĚD 
250-300 g, Zelenina čerstvá 
60 g Mozzarella, V nálevu !!! 
1 pol.lţíce, Olivový olej 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
250-300 g Grep 
10 g Oříšky a semínka Vlašské, lískové ořechy, slunečnicová, sezamová semínka 
VEČEŘE 
250-300 g, Zelenina čerstvá 
1 lţička, Olivový olej 
VEČEŘE II 
1 ks Papaya 
DOPLNĚK 
1,5-2 l Tekutiny, Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje 
 
 
 
27.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
1 ks Rohlík celozrnný, cornspitz 1 ks = 60 g 
1 ks Vejce slepičí, Volské oko nepřipálit 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Hrušky 
OBĚD 
135 g Šmakoun, Připravit jako kuřecí steak bez pouţití tuků 43 g Rýţe dlouhozrnná basmati, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením důkladně promýt, nerozvařit 
200 g Zelenina Syrová 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g 
200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Maso hovězí, Velmi libové zadní (kýta) nebo svíčková nejlépe uvařit 
150 g Brambory, Uvařit ve slupce nerozvařit 
150 g Mrkev, kapusta, hrášek, Lehce podusit v páře 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
150 g Paprika červená, masitá 
 
 
 
28.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, kterou naředíme vodou - 2:1 ve prospěch vody 
45 g musli ovocné, nepraţené 
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
100 g jablka 
100 g mrkev s cca 1,5% tuku 
30 g ananas čerstvý 
Připravit jako ovocno-zeleninový salát, moţno zakapat trochou citrónové šťávy. 
OBĚD 
100 g krůtí prsa, připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením 
45 g rýţe celozrnná, mnoţství v suchém stavu, před uvařením, nerozvařit 
200 g zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje. 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
4 plátky extrudované chlebíčky pohankové, moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou 
150 ml kefírové mléko nízkotučné, neochucené s cca 1,5% tuku 
VEČEŘE 
100 g tvaroh měkký, nízkotučný s max. 2% tuku 
25 g tvrdý sýr 10% tuků, 20% tuků v sušině, sýr nastrouhat a smíchat společně s tvarohem. Vytvořit pomazánku, moţno 
přidat česnek, cibuli, 
4 plátky Knackebrot 
200 g čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje. 
VEČEŘE II 
130 g pomeranč 
 
 
 
 
29.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, naředit vodou - 2:1 ve prospěch vody 
100 g chléb hrubozrnný, Fitness 
30 g tvrdý sýr 20% t.v.s. 10% tuků 
Přidat pár koleček čerstvé zeleniny, ať to není zcela suché. 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g jablka 
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku 
OBĚD 
80 g losos, filety, připravené na grilu 
200 g brambory nové, uvařit ve slupce 
100 g fazolové lusky zelené, lehce povařit v páře do mírného změknutí 
Do fazolek přidat 1 lţičku panenského olivového oleje. 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
9 ks Raciolky, bez jakékoli polevy 
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku 
VEČEŘE 
180 g tofu sýr natural, nakrájet na kostičky 
36 g rýţe neloupaná. Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit!! Nechat zchládnout. 200 g zelenina čerstvá, nakrájet na kostičky 
Vše smíchat dohromady a připravit studený salát s tofu. Olej nepřidávat, moţno zakapat trochou balsamico octa a 
dochutit oblíbeným kořením dle potřeby. 
VEČEŘE II 
90 g mango 
 
 
 
30.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
40 g, Ovesné musli sušenky 
150 ml, Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
200 g, Pomeranč 
OBĚD 
100 g, Tuňák konzervovaný v solném nálevu 
50 g, Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
10 g, Tvrdý sýr 20% t.v.s. - strouhaný 10% tuků 
1 pol.lţíce, Kečup 
Trochu, Čerstvá zelenina 
Do těstovin nebo zeleniny přidat 2 lţičky olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
3 plátky, Knackebrot 
150 g, Jogurt bílý, Cca 3% tuků 
VEČEŘE 
100 g, Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku 
44 g, Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g, Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
135 g, Grep růţový 
 
 
 
 
31.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, naředit vodou - 2:1 ve prospěch vody 
2 plátky toastový chléb, hrubozrnný 
20 g sýr tvrdý 10% tuků, 20% tuků v sušině (cca 1 plátek) 
10 g šunka drůbeţí, 96% masa (cca 1 tenký plátek) 
Připravit jako zapečený toast. Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
35 g jablka sušená, nesířená 
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku 
OBĚD 
80 g maso králičí, Hřbet pečený na zelenině 
43 g, Rýţe dlouhozrnná basmati, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením, důkladně promýt, nerozvařit 
200 g, Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
 
VEČEŘE 
65 g, Čočka, Ráno namočit do čisté vody, večer před uvařením důkladně propláchnout čistou vodou 
30 g, Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků 
Uvařenou čočku zakapat trochou panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
130 g, Mrkev 
60 g, Ananas čerstvý 
 
 
 
 
32.den: 
A opět je třeba si od redukčního programu odpočinout a proto: 
SNĚZTE SI, CO CHCETE 
ALE !!! Večeře uţ uţ nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká: 
VEČEŘE 
300 g, Zelenina čerstvá 
3 plátky, Knackebrot 
 
 
 
33.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
65 g Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce potřít nízkotučnou Lučinou Linea 
40 g Drůbeţí šunka 92-96% masa 
Optimálně - přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
200 g Pomeranč 
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
70 g Fazole bílé, Den předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit 
oblíbeným kořením. 
1 plátek, Slunečnicový chléb 
Do fazolí přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
35 g Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru 
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
90 g Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku 
37 g Rýţe natural, Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
200 g Mrkev čerstvá 
 
 
34.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
1 ks Rohlík celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g, moţno lehoučce potřít nízkotučnou Lučinou Linie 
1 ks Vejce slepičí, Uvařit "na hniličku" 
Optimálně přidat kousek zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Hrušky 
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
120 g Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků), Moţno dochutit oblíbeným kořením 
5 plátků, Knackebrot 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g 
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením 
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Ananas čerstvý 
 
 
 
35.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepraţené 
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 340 g Meloun ananasový ţlutý 
OBĚD 
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez pouţití tuků 
230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
3 plátky, Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g 
Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou 
150 ml Kefír bílý, Cca 1,5% tuků 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
VEČEŘE 
170 g Šmakoun, Připravit na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez pouţití tuků 
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
110 g Jablko 1 menší kus 
 
 
 
 
36.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
4 plátky, Knackebrot 
30 g Tvarohový sýr cottage 4-5% tuků 
20 g Šunka drůbeţí 93-96% masa 
Optimálně - přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
90 g Banán, 1 malý kus 
150 ml Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
80 g Losos filet bez kůţe, Moţno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků 
37 g Rýţe natural, Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
30 g Musli sušenky 
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během odpoledne 
VEČEŘE 
180 g Tofu natural, Nakrájet na kostičky, smíchat s krájenou zeleninou 
100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody 
200 g Čerstvá zelenina 
 
VEČEŘE II 
130 g Grep růţový 
 
 
 
37.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
45 g Musli ovocné, nepraţené 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
60 g Kiwi, 1 menší kus 
120 Mandarinka, 1 velký kus 
OBĚD 
½ ks Vejce, Vařené na tvrdo 
30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině 
40 g Tofu natural 
Dle chuti Zelenina čerstvá 
80 g Celozrnné pečivo vícezrnné 
Připravit jako velký zeleninový salát, přidat 2 lţičky panenského olivového oleje ODPOLEDNÍ SVAČINA 
4 plátky, Extrudované chlebíčky pohankové, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou 
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
130 g Tuňák konzervovaný v solném roztoku (tj.ve vlastní šťávě), Mnoţství okapaného masa 
44 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství před uvařením, v suchém stavu nerozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
150 g Paprika červená, masitá 
 
 
 
38.den: 
Tento týden bude odpočinek od řízeného reţimu v sobotu, takţe si zase 
SNĚZTE, CO CHCETE 
ALE !!! 
Večeře uţ uţ nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká: 
VEČEŘE 
300 g Zelenina čerstvá 
3 plátky, Knackebrot 
PROTOŢE SNÍTE VÍC, JE TŘEBA I VÍCE PÍT: 
2-3 l Tekutiny, Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje 
 
 
 
39.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
45 g Musli ovocné, nepraţené 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
120 g Hroznové víno 
OBĚD 
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením 
48 g Pohanka celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g 
125 ml Jogurt sójový, neochucený 
VEČEŘE 
120 g Treska filet bez kůţe, Okořenit dle chuti, připravit upečením na zelenině 
180 g Brambory, Uvařit ve slupce, neroozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Mango 
 
 
 
40.den: 
A po víkendu opět přišel čas den odlehčit, takţe tu máme uţ podruhé ţivý den. 
SNÍDANĚ 
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
200 ml, Mléko acidofilní, Cca 1,5-2% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
300-400 g Meloun vodní 
OBĚD 
250-300 g, Zelenina čerstvá 
30 g Oříšky a semínka, Vlašské, lískové ořechy, slunečnicová, sezamová semínka 
Přidat trochu bílého jogurtu jako přeliv salátu 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
250-300 g, Ananas 
150 ml Jogurt bílý, neslazený 1,5-2% tuků 
VEČEŘE 
250-300 g Zelenina čerstvá 1 ks Avokádo 
2 plátky, Knackebrot 
VEČEŘE II 
½ ks Mango 
DOPLNĚK 
2,5-3 l Tekutiny - Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje tekutin je dneska více. 
 
 
 
41.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
60 g Rohlík celozrnný, cornspitz 
60 g Tvaroh měkký, polotučný Cca 2% tuků 
Z tvarohu vytvořit pomazánku přídavkem oblíbeného koření či zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
200 g, Pomeranč 
150 ml, Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
100 g, Treska filet bez kůţe, Připravit na roštu, bez pouţití tuků 
230 g Brambory rané, Uvařit ve slupce - nerozvařit 
200 g Zelenina, Syrová nebo lehce podušená v páře 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
35 g Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru 
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
170 g Šmakoun, Okořenit dle chuti, připravit na grilu jako kuřecí steak, bez tuku 
44 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit 
200 g Zelenina, Syrová nebo lehce podušená v páře 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Papaya 
 
 
 
42.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
40 g Ovesné musli sušenky 
150 ml Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
170 g Jablko 
OBĚD 
90 g Krůtí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu jako bez tuku 
43 g Rýţe dlouhozrnná -basmati, Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit 
200 g Zelenina, Syrová nebo lehce podušená v páře 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
4 plátky, Extrudovaný chléb pohankový Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou 
150 ml, Kefír bílý Cca 1,5% tuků 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
VEČEŘE 
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením 
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
200 g Karotka Čerstvá, klidně strouhaná, zapakaná trochou citrónové šťávy 
 
 
 
 
 
43.den: 
SNÍDANĚ 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
60 g Toastový chléb hrubozrnný 1 plátek = cca 30 g, lehce opéct v toasteru 
1 ks Vejce slepičí 
15 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 
Sýr nastrouhat najemno, rozšlehat s vajíčkem a připravit na teflonové pánvi jako omeletu moţno dochutit oblíbeným 
kořením a přidat kousek zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Hrušky 
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
130 g Tofu natural 
48 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
Trochu, Zelenina Syrová 
Tofu nakrájet na kostičky a smíchat s uvařenými, vychladlými těstovinami. Přidat trochu nakrájené zeleniny a 2 lţičky 
panenského olivového oleje. Moţno dochutit oblíbeným kořením. 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g 
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Pangasius filet bez kůţe Upéct na aloballu s celerem a čerstvým česnekem. Moţno přidat oblíbené koření. 
100 g Brambory rané Uvařit ve slupce - nerozvařit 
100 g Karotka dušená 
Karotku zakapat panenským olivovým olejem 
VEČEŘE II 
90 g Ananas čerstvý 
 
 
 
44.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
65 g Chléb celozrnný, slunečnicový 
30 g Cottage, Max.4% tuků 
20 g Šunka drůbeţí, 96% masa 
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
100 g Hroznové víno 
125 ml Jogurt bílý, sójový 
OBĚD 
¾ ks Vejce, Uvařené na tvrdo 
25 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků 
30 g Šunka drůbeţí 
200-300 g Zelenina čerstvá 
80 g Celozrnné pečivo, vícezrnné 
Připravit jako obědový salát, přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
340 g Meloun, ananasový ţlutý 
150 ml Kefírové mléko neochucené, nízkotučné 1,5% tuků 
VEČEŘE 
150 g Tvaroh měkký, nízkotučný 1% tuků moţno dochutit oblíbeným kořením 
100 g Chléb hrubozrnný 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
130 g Grep růţový 1 menší kus 
 
 
 
45.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepraţené 
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Cottage ochucený, ovocný 
1 ks Mandarinka 
OBĚD 45 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená 
Bezmasý oběd uvařené těstoviny smíchat se syrovou nebo dušenou zeleninou a přidat 2 lţičky panenského olivového 
oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
3 plátky, Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g 
Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
VEČEŘE 
90 g Maso hovězí, zadní nebo svíčková, Uvařit nebo připravit bez tuku na kontaktním grilu 
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
190 g Paprika červená masitá 
 
 
 
 
 
46.den: 
A opět pauza od reţimu, takţe si zase 
SNĚZTE, CO CHCETE 
ALE !!! 
Večeře uţ uţ nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká: 
VEČEŘE 
300 g Zelenina čerstvá 
3 plátky Knackebrot 
 
 
 
47.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
65 g Celozrnný slunečnicový chléb Lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g 
40 g Drůbeţí šunka 92-96% masa 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
200 g Pomeranč 
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
120 g Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků) Moţno dochutit oblíbeným kořením 
5 plátků Knackebrot 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
35 g Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru 
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků 
 
VEČEŘE 
90 g Kuřecí prsa Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku 
37 g Rýţe natural Mnoţství před uvařením - nerozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
180 g Mrkev čerstvá 
 
 
 
 
 
48.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
4 plátky Knackebrot 
60 g Tavrohový sýr cottage 4-5% tuků Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
90 g Banán 1 malý kus 
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
80 g Losos filet bez kůţe Moţno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků 
230 g Brambory Uvařit ve slupce 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
30 g Musli sušenky 
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během odpoledne 
VEČEŘE 
180 g Tofu natural Nakrájet na kostičky, smíchat s krájenou zeleninou 
100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody 
200 g Čerstvá zelenina 
VEČEŘE II 
130 g Grep růţový 
 
 
 
49.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
45 g Musli ovocné, nepraţené 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
60 g Kiwi 1 menší kus 
120 Mandarinka 1 velký kus 
OBĚD 
100 g Kuřecí prsa Nakrájet na kostičky, orestovat, přidat nakrájenou zeleninu a lehce podusit 
48 g Těstoviny ze semolíny Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá Pokrájet na kostičky, podusit s masem 
Do hotového jídla přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou 
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Tvaroh měkký, nízkotučný Max 2% tuků 
25 g Tvrdý sýr 10% tuků 20% tuků v sušině sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku moţno 
přidat česnek, cibuli, 
4 plátky Knackebrot 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
150 g Paprika červená, masitá 
 
 
 
 
 
50.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
1 ks Rohlík celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g 
60 g Mozzarella Pokud moţno nízkotučná 
Optimálně přidat rajče 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Hrušky 
OBĚD 
70 g Fazole bílé Den předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit 
oblíbeným kořením. 
1 plátek Slunečnicový chléb 
Do fazolí přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 1 ks Musli tyčinka Bez polevy, 1 ks = 25 g 
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Maso králičí Hřbet upéct s oblíbeným kořením 
36 g Rýţe neloupaná Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
200 g Mrkev 
 
51. DEN: 
Snídaně: 
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
• 65 g Chléb, celozrnný slunečnicový, Lehce natřít nízkotučnou lučinou 
• 40 g Šunka drůbeţí, 96% masa 
• Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
Dopolední svačina: 
• 150 g Jablka 
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Oběd: 
• 80 g Losos filet, Připravený na grilu 
• 200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce 
• 100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mírného změknutí 
• Do fazolek přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
Odpolední svačina: 
• 30 g Musli sušenky 
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný, Cca 1,5% tuků 
Večeře: 
• 100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku 
• 44 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
• 200 g Čerstvá zelenina 
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
Večeře II.: 
• 130 g Pomeranč 
 
52.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
60 g Chléb hrubozrnný Fitness Lehoučce potřít klasickým máslem 
1 lţička Dţem bez přídavku cukrů 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
300 g Jahody 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
½ ks Vejce 
50 g Šunka drůbeţí 96% masa 
20 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků 
30 g Avokádo 
200 g Zelenina syrová 
Vše nakrájet na kostičky a připravit jako zeleninový salát. Olivový olej nepřidávat. 
85 g Chléb celozrnný slunečnicový 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
9 ks Raciolky Bez jakékoli polevy 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
65 g Čočka Mnoţství v suchém stavu. Namočit ráno do čisté vody, před uvařením vodu slít, propláchnout a uvařit v čisté 
vodě. 
35 g Sýr tvrdý nízkotučný, 20% t.v.s. 10% tuků 
Do čočky přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
150 g Paprika červená, masitá 
 
 
 
 
 
53.den: SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
4 plátky Knackebrot 
30 g Tvarohový sýr cottage 4-5% tuků 
20 g Šunka drůbeţí 93-96% masa 
Optimálně - přidat trochu čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
90 g Banán 1 malý kus 
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
80 g Losos filet bez kůţe Moţno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků 
37 g Rýţe natural Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
30 g Musli sušenky 
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během odpoledne 
VEČEŘE 
60 g Cottage 
50 g Šunka drůbeţí 92-96% masa 
100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody 
200 g Čerstvá zelenina 
Zeleninu zakapat trochou panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
130 g Grep růţový 
 
 
 
 
 
54.den: 
Tento týden bude odpočinek od řízeného reţimu v neděli, takţe si zase 
SNĚZTE, CO CHCETE 
ALE !!! 
Večeře uţ uţ nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká: 
VEČEŘE 
300 g Zelenina čerstvá 
3 plátky Knackebrot 
 
 
 
55.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
35 g Směs obilných lupínků a musli Vše nepraţené 
150 ml Jogurtové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
60 g Kiwi 
120 g Mandarinka 
OBĚD 
100 g Krůtí prsa Připravit na grilu bez tuků, s oblíbeným kořením 
45 g Rýţe celozrnná Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
1 ks Musli tyčinka Bez polevy, 1 ks = 25 g 
200 ml Jogurt neochucený, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Tuňák konzervovaný v solném nálevu Mnoţství masa je uvedeno v okapaném stavu 
40 g Těstoviny celozrnné Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
10 g Tvrdý sýr 20% t.v.s. - strouhaný 10% tuků 
Trochu Čerstvá zelenina 
Připravit jako těstovinový salát s tuňákem. Přidat 1 lţičku panenského olivového oleje. Moţno přidat cca 1 pol.lţící bílého 
jogurtu místo majonézového dresingu. 
VEČEŘE II 130 g Grep růţový 
 
 
 
 
 
56.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
2 plátky Toastový chléb hrubozrnný Lehce opéct v toasteru 
30 g Cottage Max.4% tuků 
20 g Šunka drůbeţí 96% masa 
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Hrušky 
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
130 g Tofu natural 
48 g Těstoviny celozrnné Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
Trochu Zelenina Syrová 
Tofu nakrájet na kostičky a smíchat s uvařenými, vychladlými těstovinami. Přidat trochu nakrájené zeleniny a 2 lţičky 
panenského olivového oleje. Moţno dochutit oblíbeným kořením. 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
4 plátky Extrudovaný chléb pohankový Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou 
150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků 
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny 
VEČEŘE 
100 g Maso králičí Stehno připravit na grilu jako steak bez pouţití tuků 
36 g Rýţe neloupaná Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Ananas čerstvý 
 
 
 
57.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
65 g Chléb celozrnný slunečnicový Lehce natřít nízkotučnou lučinou 
40 g Šunka drůbeţí 96% masa 
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
150 g Jablka 
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků 
OBĚD 
80 g Losos filet bez kůţe Moţno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků 
37 g Rýţe natural Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
9 ks Raciolky Bez jakékoli polevy 
150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
170 g Šmakoun Připravit na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez pouţití tuků 
36 g Rýţe neloupaná Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !! 
200 g Čerstvá zelenina 
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
130 g Mrkev Strouhaná 
60 g Ananas čerstvý Nakrájený na kostičky 
Připravit jako salát, moţno zakapat trochou citrónové šťávy 
 
 
 
 
 58.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
40 g Ovesné musli sušenky 
150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
100 g Jablka Strouhaná 
100 g Mrkev Strouhaná 
30 g Ananas čerstvý Nakrájený na kostičky 
Připravit jako salát, moţno zakapat trochou citrónové šťávy a trochou olivového oleje 
OBĚD 
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková Vařené nebo steak na grilu bez pouţití tuků (moţno přidat trochu hořčice) 
230 g Brambory nové Uvařit ve slupce nerozvařit 
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
2,5 plátku Pufovaný chléb vícezrnný 
125 ml Jogurt sójový, neochucený 
VEČEŘE 
65 g Čočka Ráno namočit do čisté vody, večer před uvařením důkladně propláchnout čistou vodou. Po uvaření přidat 
lţičku kvalitního, nepasterovaného octa. 
30 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků 
Uvařenou čočku zakapat trochou panenského olivového oleje 
VEČEŘE II 
90 g Mango 
 
 
 
 
 
59.den: 
SNÍDANĚ 
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody 
60 g Toastový chléb hrubozrnný 1 plátek = cca 30 g, lehce opéct v toasteru 
1 ks Vejce slepičí 
15 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 
Sýr nastrouhat najemno, rozšlehat s vajíčkem a připravit na teflonové pánvi jako omeletu moţno dochutit oblíbeným 
kořením a přidat kousek zeleniny 
DOPOLEDNÍ SVAČINA 
90 g Banán 1 malý kus 
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků 
Moţno sníst odděleně během dopoledne 
OBĚD 
100 g Kuřecí prsa Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením 
48 g Pohanka celozrnná Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit (vařit 1 min, poté nechat 20 min odstát po 
pokličkou v horké vodě) 
200 g Zelenina čerstvá 
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje 
ODPOLEDNÍ SVAČINA 
35 g Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru 
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků 
VEČEŘE 
100 g Pangasius filet bez kůţe Připravit na grilu, bez tuků, s oblíbeným kořením 
100 g Brambory rané Uvařit ve slupce nerozvařit 
100 g Karotka a kukuřice Podusit 
Karotku a kukuřici zakapat panenským olivovým olejem 
VEČEŘE II 
150 g Paprika červená, masitá 
 
 
60.den: 
Dneska končíme. Kdo chce, můţe pokračovat od počátku znova, takţe můţe brát dnešek jako junk-food den a do 
odpoledne si sníst vše, na co bude mít chuť a večer pokračovat známou, odlehčenou večeří dle vzoru: 
VEČEŘE 
300 g Zelenina čerstvá 
3 plátky Knackebrot 
  
 
Upozornění: nejedná se o individuální stravovací reţim, ale o paušálně upravenou stravu, vycházející z průměrných dat 
a všeobecných doporučení, ale nerespektující věk, tělesnou kompozici, denní reţim, sportovní aktivity a předchozí 
stravování konkrétní osoby. Tento stravovací reţim slouţí jako model pro další, individuální úpravu !! 
 
• Osoby, které za sebou mají řadu nízkoenergetických dietních programů (pod 1200-1000 kcal, tj. pod 5000-4000 kJ) by 
měly zmenšit velikost všech porcí o cca 10-20%. 
 
• Naopak osoby, navyklé na vyšší energetický příjem (nad 1900-2000 kcal, tj. nad 7900-8400 kJ), by měli velikost všech 
porcí navýšit o cca 10-20%. 
 
V průběhu redukčního programu je třeba sledovat poměr aktivní hmoty a tělesného tuku. Pokud dochází k výraznému 
úbytku aktivní hmoty (svalové tkáně), je třeba zvýšit příjem energie, především ve formě komplexních sacharidů !! Jinak 
hrozí vznik jo-jo efektu !! 
 
Pozor vzorové jídelníčky obsahují ořechy, mléčné výrobky a lepek !! Vzorové jídelníčky nelze povaţovat za součást 
ozdravného programu při různých typech onemocnění. 
 
Součástí redukčního programu MUSÍ být i pohybová aktivita, přiměřená věku, hmotnosti a zdravotnímu stavu !!